De avonturen van Max - Op zoek naar Fl..

25 februari 2019
 
Auteur: ARmazing

Max is net verhuisd. Het is vakantie en hij verveelt zich. Hij heeft geen vriendjes en tijdens de verhuizing zijn zijn knuffels zoekgeraakt. Dan krijgt hij een brief waarin staat dat Max op avontuur moet met een vliegtuig dat hij zelf moet bouwen met dozen. Hij moet de route volgen die op de brief staat, en met de bijgevoegde sleutel zal zijn vliegtuig vliegen. Zo vliegt Max naar de zwevende eilanden. Na vele omzwervingen vindt hij zijn knuffels terug. Met z’n allen vliegen ze blij naar huis.

Diverse bladzijden zijn met een speciale app te scannen, waardoor de tekeningen weergegeven worden via augmented reality. Sommige platen hebben ook geluid en bewegende beelden, bij de andere platen zou je dat ook verwachten. De makers van dit boek hebben met deze combinatie van een pop up-boek en nieuwe technologische mogelijkheden gepoogd een leesbeleving te creëren. Echter, door de matige verhaallijn en onlogische details, lijkt het erop dat de aandacht vooral heeft gelegen bij de techniek. Daardoor is het wel leuk om de platen te ontdekken, maar is het in principe niet bruikbaar in de klas.


Recensent

Janneke van Dort werkt in het sbo. Daarnaast doet ze aan leesbevordering in de straat door kinderen voor te lezen en straatboekenkastjes te beheren.

Lees hier meer over dit boek.

 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen