De ontwikkeling van het kind

2 oktober 2018
 
Auteur: Frank C. Verhulst

Heldere taal in dit boek, geschreven door de Rotterdamse professor in de kinder- en jeugdpsychiatrie Frank Verhulst. Twintig jaar geleden verscheen dit boek voor het eerst. Wat aanvankelijk bedoeld was als leerboek, is uitgegroeid tot een toegankelijk handboek. De levensfasen van het kind, vanaf de prenatale periode tot en met de adolescentie, worden erin beschreven. De hoofdstukken hebben prachtige illustraties.

Het boek begint met ontwikkelingstheorieën en de invloeden op de ontwikkeling. Daarna wordt het boek levendiger en beschrijft Verhulst de ontwikkeling aan de hand van de levensfasen. Slechts een derde van het boek is toegespitst op kinderen in de basisschoolleeftijd (inclusief de kleutertijd). Maar het is natuurlijk goed om ook op het netvlies te hebben wat er in de periode ervoor gebeurt.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de ontwikkeling van kinderen op een bepaalde leeftijd. Handig voor als je binnenkort voor een andere bouw staat, maar ook een leestip voor geïnteresseerde ouders.


Recensent

Evelyne Hurkmans (Buro Hurkmans & Houtman) is gespecialiseerd in gezonde(re) leefstijl projecten voor kinderen 4 - 12 jaar én hun opvoeders.

De ontwikkeling van het kind

Lees meer over dit boek.

 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen