Digitale intelligentie

19 december 2019
 
Auteur: Hans Hoornstra, Wijnand van Lieshout

Woow dit boek is een echte aanrader! Het zorgt voor emoties als verwondering, herkenning, enthousiasme, blijdschap maar ook angst. Het geeft een andere kijk op de waarde van kennisoverdracht, digitalisering en onderwijs.

De heldere uitleg doet je realiseren dat je meer dan ooit in beweging moet komen. In de afgelopen 100 jaar is onze samenleving meer veranderd dan de afgelopen 2000 jaar ervoor. Wat de consequenties hiervan zijn, hoe je met deze ontwikkeling kunt meebewegen en hoe je stand houdt in een digitaal verbonden samenleving word je door het lezen van dit boek op een plezierige en uitdagende manier duidelijk.

De schrijvers weten in die mate mijn intrinsieke motivatie aan te spreken dat ik er zelfs een beetje onrustig van wordt. Het Columbusmodel is een eye-opener. Het laat zien dat opleiding en niveau (intelligentie) een andere dimensie krijgen en dat passie, ondernemendheid en creativiteit het krachtenveld beheersen.  Als docent realiseer je je dat er een hoge urgentie is om bestaande structuren te doorbreken.

Ontwikkeling van digitale intelligentie heeft een kans van slagen heeft als je omgeving met je meebeweegt. Daarom raad ik een ieder aan om dit boek te lezen. 


Recensent

Gezina Trouw is all round docent bij Zadkine Spijkenisse. Ook is zij ambassadeur van de BvMBO.

Lees hier meer over het boek.

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent!

Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen