Juffen zijn toffer dan meesters

10 oktober 2019
 
Auteur: Pedro de Bruyckere

Met veel plezier las ik dit boek. De schrijvers nemen, net als in het eerste boek Jongens zijn slimmer dan meisjes, een aantal onderwijsmythes onder de loep. Ze geven duidelijk aan hun meningen opzij te zetten en gaan uit van de wetenschappelijke informatie die ze vonden. En dat lukt ze! Er wordt uitvoerig gekeken naar de beschikbare informatie die er over bepaalde mythes te vinden is en dit alles wordt op een luchtige en prettig leesbare manier weergegeven.

Geen tijd om het hele boek door te spitten? Aan het eind van elke mythe vind je een conclusie, zodat je in één oogopslag kunt zien of een mythe waar is of niet. Persoonlijk zou ik aanraden om er toch even voor te gaan zitten, want het lezen van het boek is de moeite meer dan waard. Het staat vol informatie die je meteen in de praktijk kunt gebruiken om de effectiviteit van je onderwijs te vergroten. Bijvoorbeeld dat met de hand leren schrijven nog altijd heel belangrijk is. Het is namelijk een middel om te leren lezen. En het opschrijven van aantekeningen zorgt er bovendien voor dat we de informatie beter onthouden worden, dan wanneer we typen.

 


Recensent

Suzanne Meijer werkt als schoolpsycholoog bij Primair Passend onderwijs Rotterdam. Ze helpt scholen passende begeleiding te bieden aan alle leerlingen.

Juffen zijn toffer dan meesters

Lees hier meer over het boek. 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen