Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker

19 maart 2019
 
Auteur: Ivo Mijland

‘En nu trainen’

Het is een praktisch boekje voor elke leraar. Aan het eind van elk hoofdstuk staan handige tips over de rol van de leraar binnen de groepsdynamiek en het klassenmanagement. Het maakt eigenlijk niet uit voor welke groep je staat. Waar we vaak zelf theorie naar praktijk moeten vertalen, doet Ivo Mijland in zijn boek dat voor ons. Door kort en bondig te vertellen over de theorie en deze per hoofdstuk samen te vatten in enkele praktische tips om beter contact te maken met leerlingen of door juist te zorgen dat leerlingen meer afwisseling ervaren.

Eén van de belangrijkste punten die opviel was de opmerking om de tips op eigen tempo uit te proberen. Fouten maken mag en kan. Zolang je na het vallen maar weer opstaat is er niets aan de hand. Het is mooi om dat nog een keer zwart-op-wit te zien staan. Ook leraren moeten tenslotte leren.

Met lekkere oneliners zoals: ‘Contact is de noodzakelijke basis van een mogelijk contract’ is het een mooi boek om cadeau te doen aan collega’s en bevriende leraren.

Recensent

Jetske Steenstra werkt als leerkracht op OSBS de Kameleon en OBS de Kubus, beiden in Rotterdam. Daarnaast houdt ze zich graag bezig met onderwijsgeschiedenis en politiek.

Lees hier meer over het boek.

 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen