Techniek-doeboek

13 februari 2019
 
Auteur: Stichting Techniekpromotie

Het Techniek-doeboek ziet er uitnodigend uit. Het boek is gericht op kinderen, de tekst is kindvriendelijk en er staan grappige illustraties in. Ouders krijgen tips en er staan leuke algemene weetjes in. Er zijn 7 onderwerpen met verschillende uitdagingen en experimenten waarbij in duidelijke stappen staat aangegeven welke materialen je nodig hebt, hoe je het moet aanpakken en/of kan verbeteren en hoe het werkt. De meeste benodigde materialen had ik in huis. Mijn kinderen (groep 5 en 6) werden heel enthousiast bij het zien en uitvoeren van de proefjes. Ik heb ze wel moeten helpen, omdat sommige proefjes nog iets te lastig voor ze waren. 

Er staan ook geschikte experimenten in die leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs (zelfstandig) kunnen uitvoeren. Bepaalde experimenten sluiten ook goed aan bij wiskunde, natuurkunde en scheikunde opdrachten. Ook voor leerlingen in de bovenbouw denk ik dat het een leuke uitdaging is om iets met de handen te ontwerpen en te onderzoeken. 

Al met al vind ik het boek een aanrader voor de technieklessen op de basisschool, maar het boek is ook zeker in het voortgezet onderwijs goed te gebruiken. Ouders en kinderen die dol zijn op experimenten en onderzoeken kan ik dit boek aanraden, heerlijk om in het weekend samen aan de slag te gaan. 


Recensent

Sungmi Schouwe is werkzaam als zorgcoördinator op VSO Het Passer College.

Lees hier meer over dit boek.

 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen