Timemanagement in (bijna) 10 seconden

27 november 2019
 
Auteur: Carel de Vries

In het onderwijs wordt de werkdruk als zeer hoog ervaren. Des te meer reden om te investeren in timemanagement. Helaas wordt dit vaak uitgesteld doordat andere ‘prioriteiten’ om aandacht schreeuwen. Het boek Timemanagement in (bijna) 10 seconden lees je letterlijk in enkele onbewaakte momenten weg. Tijd is geen excuus meer. De schrijver windt er geen doekjes om: een hoge werkdruk ligt grotendeels aan hoe jij zelf je werk indeelt. Daardoor valt er iets aan te doen. Mits je dat echt wilt.

Het boekje bevat concrete voorbeelden en opdrachten. Zelf probeerde ik een tip uit die ging over het versturen van mail. Voorheen dacht ik effectief te werken door meerdere vragen in één mail te zetten. Maar door slechts één vraag per mail te sturen, kreeg ik sneller antwoord op mijn vraag én ervaarde de ander minder werkdruk. Een direct merkbaar effect dus. 

Wat ik in het boek onderbelicht vind, is dat niet alleen de lezer zelf moet wennen aan zijn ‘andere gedrag’, maar ook zijn omgeving. De omgeving was altijd gewend dat jij alles aanpakte. En als je dat ineens niet meer doet, moet je omgeving daaraan wennen. Belangrijk dus om je nieuwe gedrag toe te lichten. 

Ervaar jij hoge werkdruk én wil jij daar echt iets aan doen? Lees dan dit boek en begin vandaag!

 


Recensent

Rik Smale is Cofounder van DocentenCloud, een platform waar scholen beschikbare leerkrachten kunnen vinden. 

Timemanagement in (bijna) 10 seconden - Carel de Vries

Lees hier meer over het boek. 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen