Kort nieuws uit het Rotterdamse onderwijs

De kinderen van KindeRdam BSO de Pierewaaier zijn donderdagmiddag enthousiast op pad gegaan, uitgerust met tablets, tassen en grijpers om het zwerfafval rondom de BSO in Rotterdam-Noord te verzamelen.

In de Rotterdamse haven wordt geïnvesteerd in digital reality. Tijdens de Smart Vision Experience worden bedrijven geïnformeerd over de mogelijkheden. STC Group organiseert op 13 februari voor de eerste keer deze innovatieconferentie.
 

De samenwerking tussen vier onderwijsinstellingen, de lokale overheid en het bedrijfsleven in de regio Capelle aan den IJssel en Oostland is officieel begonnen.

Door een samenwerking met opleider Cosmo en Van Hoorne Entertainment krijgen studenten nu de kans om direct kennis te maken met de praktijk. Vanaf 1 september 2020 kun je bij Zadkine in Rotterdam opgeleid worden tot leidinggevende in de wereld van show & entertainment.

VSO de Hoge Brug krijgt de Lang Leve de Liefde Award. Deze prijs wordt uitgereikt door Soa Aids Nederland en Rutgers.

Vrijdag 7 februari heeft het debatteam van Albeda College Economie & Ondernemen het landelijke MBO Debattoernooi gewonnen.

Maandag 27 januari 2020 ontving een groep van 11 mensen die recht hebben op een uitkering hun diploma voor de mbo-opleiding Dienstverlening zorg & welzijn niveau 2. De uitreiking vond plaats bij Albeda Zorgcollege, Rosestraat 1103 in Rotterdam.

Donderdag 23 januari 2020 gaan 16 mbo-studenten van verschillende scholen in Nederland met elkaar de strijd aan bij Zadkine. De opleiding Juridisch-administratief dienstverlener organiseert de gelijknamige nationale kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor het mbo.

Basisschool de Fontein heeft sinds vanochtend een leeshoek met een zwerfboekenkast, zodat de leerlingen makkelijk boeken kunnen lezen en delen met elkaar.

Het aantal Rotterdamse kinderen dat via de Schoolsportvereniging lid is van een sportclub is in 2019 met ruim 15% gestegen. In 2018 sportten zo'n 1860 basisschoolkinderen bij één van de aangesloten sportaanbieders. In 2019 waren dat er bijna 2200.

Pagina's