12 onderwijsplannen krijgen subsidie CityLab010

Rotterdam,
12 september 2017
 

Ongeveer tweehonderd plannen dienden Rotterdammers dit jaar in, bij alweer de derde editie van CityLab010. Alle plannen zijn inmiddels beoordeeld en de indieners van ruim 50 ideeën ontvangen subsidie van de gemeente om hun plan waar te maken. Twaalf daarvan vallen in de categorie 'Heb hart voor onderwijs'. 

In totaal gaat het om 3,4 miljoen euro aan subsidiegeld.Nog meer dan voorgaande jaren heeft de gemeente vanaf het begin relaties en contacten opgebouwd met de indieners van de plannen. Waar dat mogelijk was heeft de gemeente gekozen voor ‘co-creatie’, en is ondersteuning geboden aan de plannenontwikkelaars. Ook organiseerde de gemeente met partners als Rabobank, Ploum Lodder Princen en Mazars workshops en netwerkevents. Allemaal met het doel om de beste plannen voor de stad Rotterdam te bedenken, uit te werken, in te dienen en – na een beoordeling – de komende tijd te realiseren.

Meer plannen, meer subsidie

Wethouder Adriaan Visser (o.a. Financiën): 'Dit jaar zijn er weer meer plannen indiend bij CityLab010 en meer plannen dan vorig jaar ontvangen subsidie. De Rotterdammers bruisen nog steeds van de ideeën om onze stad leuker, gezelliger en veiliger te maken en CityLab010 is een prachtige aanjager om die ideeën boven tafel te krijgen en ook echt uit te voeren.'

Hart voor het onderwijs

In de categorie 'Heb hart van het Onderwijs' ontvangen 12 plannen subsidie. Hieronder vallen onder andere het lerarenplatform ConnecTeach010, taalverrijkingsprogramma Met Taal Vooraan, Nao nou! - robotdidactiek voor kleutergroepen en het interactieve lesprogramma Perpetual Plastic 010. Bekijk hier alle plannen.

Plannenmakers presenteren zich

Op dinsdagavond 24 oktober presenteren alle plannenmakers van 2017 zich aan het grote publiek tijdens het CityLab010-event On Tour, in de Hogeschool Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam is een van de partners van CityLab010 uit de stad. De opleiding Marketing of Social Business richt zich op sociaal en commercieel denken in een veranderende maatschappij. Een aantal studenten van de opleiding denkt en doet inmiddels actief mee met plannenmakers. Alle dromers, denkers en doeners van de stad zijn welkom om elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen voor de ronde 2018 van CityLab010.

Nog meer subsidie

Het budget voor 2017 is zo goed als volledig besteed. Dit jaar is er alleen nog subsidie over voor specifieke plannen voor een Veilige stad (47.000 euro) en Iedereen aan het werk (197.000 euro). Als plannenmakers overwegen hiervoor subsidie aan te vragen, kunnen zij daarvoor contact opnemen met het team van Citylab.

Over CityLab010

CityLab010 vindt dit jaar alweer voor de derde keer plaats. Met CityLab010 wil het college van B&W plannen en ideeën van Rotterdamse bewoners en ondernemers stimuleren en mogelijk maken en samenwerking tussen partijen stimuleren. Zo is CityLab010 voor Rotterdam een laboratorium voor maatschappelijke innovatie. Ook in 2018 is er een totaalbudget van 3,4 miljoen euro beschikbaar om vernieuwende plannen te steunen die goed zijn voor de stad.

Kijk hier voor meer informatie over de plannenmakers 2017 of op www.citylab010.nl

Een reactie plaatsen