180 Abeda-studenten doen mee aan Sociaal Ondernemen Challenge

Rotterdam,
27 mei 2019
 

180 studenten, drie dagen en tien cases van sociaal ondernemers: afgelopen 13, 14 en 15 mei vond de Sociaal Ondernemen Challenge plaats op Albeda-locatie Spinozaweg. Tijdens dit project kregen studenten de opdracht om een zo goed mogelijk antwoord te vinden op een businesscase van een sociaal ondernemer.

Het winnende team van Moyee Coffee, bestaande uit studenten van de locatie Spinozaweg Orphio Sewnandan, Jim Soebar en Enrico Doornsbo, bedacht een beloningssysteem om via gamification zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het verbeteren van de koffieketen. De gebruiker met de meeste punten wint een reis naar Ethiopië om de koffieplantage te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe het beloningssysteem boeren helpt om het productieproces te verduurzamen.

Master Piece Challenge

Leren duurzaam te ondernemen

Vredesbeweging MasterPeace en Albeda Economie & Ondernemen organiseerden de Sociaal Ondernemen Challenge voor de 2e keer. Deelnemende bedrijven die sociaal ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, zoals Moyee Coffee, Bouwmaat, Samsung, Friends of Brands, Tailored-by, MeyerSan Furniture en Blend Hospitality deden aan deze challenge mee. Ze brachten een eigen case in: 'Jongeren worden op die manier gestimuleerd om na te denken over duurzame oplossingen en ervaren zij zelf hoe het is om sociaal ondernemend te denken. De challenge vormt onderdeel van het vak duurzaamheid,' licht docent Yorrit Luijckx toe.

Master Piece Challenge

Toekomstbestendige samenleving

Wij zijn ervan overtuigd dat sociaal ondernemen het antwoord is op het creëren van een duurzame, toekomstbestendige samenleving. De ervaring leert dat het ontzettend waardevol voor de studenten is om met echte sociaal ondernemers te werken.

 

 

 

Een reactie plaatsen