3e editie van Code Groen van start

Rotterdam,
5 maart 2019
 

Op donderdag 7 maart is de kick off van Code Groen, het educatieve kunstproject van Jeugdtheater Hofplein en SKVR voor kinderen van groep 7  en 8 van Rotterdamse basisscholen.

Een kleine 400 leerlingen van 9 Rotterdamse scholen starten op donderdag 7 maart met een bezoek aan de theatervoorstelling Metamorphose van Jeugdtheater Hofplein. Een voorstelling die kinderen aanzet om na te denken over de toekomst en wat zij graag zouden willen veranderen. Na afloop van de voorstelling zetten de kinderen hun verander-drift om in een mini manifestatie op het Benthemplein 12:00 uur. Hiermee start alweer de derde editie van Code Groen. Met protestborden en krachtige leuzen houden ze een demonstratie vóór een toekomstbestendig Rotterdam.

Rotterdam Resilient City

Code Groen is aangesloten bij Rotterdam Resilient City van de gemeente Rotterdam. Een initiatief van de Rockefeller Foundation, waarbij 100 steden in de wereld zijn aangesloten. Rotterdam is daar één van en wij zijn er trots op om deel uit te maken van deze belangrijke beweging. Rotterdam staat voor een aantal grote uitdagingen om de stad en haar bewoners ‘resilient’ te maken. Denk aan de stijgende zeespiegel, de (circulaire) economie, duurzaamheid en de WIJ-maatschappij.

Het zijn vooral de volwassenen die zich met deze stedelijke vraagstukken bezig houden. Maar hoe denken kinderen hier eigenlijk over? Dat is waar Code Groen over gaat. De verbeelding en denkkracht van kinderen inzetten om samen na te denken over oplossingen voor de toekomst.

Toekomstbestendige stad

Tussen 7 maart en 14 mei 2019 gaan de leerlingen samen met kunstenaars nadenken over wat zij kunnen doen voor een toekomstbestendige stad. En daarbij mag hun verbeelding grenzeloos worden ingezet. Naast het bezoek aan de voorstelling Metamorphose en de mini manifestatie gaan de kinderen samen met de kunstenaars op excursie ter inspiratie voor hun eigen creaties die zij zullen presenteren tijdens het KinderCongres op dinsdag 14 mei 2019.
Code Groen

Meer over Code Groen

Code Groen leidt tot waardevolle en toekomstbestendige ideeën voor de stad, bedacht door de generatie die nog een heel leven in Rotterdam voor zich heeft.
Kijk voor meer informatie op de site van Code Groen.

Lees ook...

Vorig schooljaar deed onder andere OBS 't Landje mee aan Code Groen. Lees hun ervaringen terug in de tweedelige fotoreportage. 

Een reactie plaatsen