5 Rotterdammers in de race voor landelijke verkiezing Leraar van het Jaar

Rotterdam,
5 juli 2020
 

Ook dit jaar zijn er weer honderden aanmeldingen binnengekomen voor de Leraar van het Jaar-verkiezing. Per sector strijden 10 leraren om de titel Leraar van het Jaar 2021. Van Rotterdamse scholen komen er maar liefst 5 leraren in aanmerking voor deze titel.

De genomineerdenstrijden om de titel Leraar van het Jaar 2021, georganiseerd door Jaarbeurs. De drie finalisten per sector worden bekendgemaakt tijdens de Big Improvement Day op 19 januari 2021 in het AFAS Theater in Leusden. De finale is op 30 januari tijdens de onderwijsvakbeurs NOT 2021 in Jaarbeurs, Utrecht. Dan wordt bekendgemaakt wie de Leraren van het Jaar 2021 zijn.

Groot compliment

Leidinggevenden, collega’s, leerlingen/studenten en ouders/verzorgers hebben hun favoriete leraar hiermee een fantastisch compliment gegeven. Zeker in deze tijd, waarbij leraren alle (online) creativiteit uit de kast moesten trekken om hun leerlingen de lesstof bij te brengen.

5 Rotterdamse nominaties

De verkiezing kent 4 categorieën: po, so, vo en mbo. Voor de categorie Voortgezet onderwijs is Ismail Aghzanay, docent aan het Rotterdam Design College, genomineerd. Hij werd in 2018-2019 ook al Rotterdamse Leraar van het Jaar.
In de categorie Speciaal onderwijs zijn maar liefst 3 leraren van het Rotterdamse Visio Onderwijs genomineerd: Linda Verhoef, Annelies Zonneveld en Wouter den Engelsman. Ook Elisa den Boer, werkzaam op het Schreuder College Horizon is een Rotterdamse nominatie in deze categorie. 

De verkiezing

'Het is een mooie manier om ons beroep in de etalage te zetten,' zegt Andrew Niemeijer, voorzitter van de Leraar van het Jaar-verkiezing. De verkiezing is in 1999 het leven geroepen om het imago van leraren te verbeteren. Elk jaar kun je je favoriete leraar of collega-docent nomineren. De vier leraren van het jaar (po, so, vo en mbo) zijn na de verkiezing een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om met de rest van Nederland te delen waar ze als leraar voor staan, wat hun visie op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs is en waar ze als ambassadeur voor gaan strijden.

 

Een reactie plaatsen