Albeda-studenten winnen goud en zilver bij NK Skills Heroes

Rotterdam,
12 maart 2019
 

Lara Hoofdman en Yvette Jorissen van Albeda College Economie & Ondernemen uit Rotterdam zijn de winnaars van de NK Skills Heroes Internationaal Ondernemer. Michelle Wiersma van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk werd tweede bij de landelijke finale van de wedstrijd voor de opleiding Pedagogisch medewerker.

Tijdens de landelijke mbo-vakwedstrijd Internationaal Ondernemer streden achttien studenten van negen mbo-instellingen uit heel Nederland om het Nederlands Kampioenschap. Als opdracht moesten de finalisten een businessplan schrijven voor de introductie van vijf nieuwe exotische vruchten uit Brazilië in vier Europese landen. De tweede plaats ging naar het Deltion College. MBO College Poort van het ROC van Flevoland eindigde op de derde plaats.

Lovende juryreacties

De jury is lovend over de winnaars. 'Door alle finalisten is twee dagen keihard gewerkt. Er is op hoog niveau gepresteerd. De winnaars hebben ons verrast met hun creatieve uitwerking en hebben consistent aan de hele opdracht gewerkt'. Lara en Yvette zijn trots: 'We hadden dit niet verwacht. Het waren pittige deelopdrachten die je in korte tijd moest opleveren. We zijn echt trots dat we gewonnen hebben'. De finalisten voerden diverse opdrachten uit die werden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven. Als afsluiting presenteerden de finalisten hun plan aan de jury.

Albeda-studenten winnen goud en zilver bij NK Skills Heroes

Winnaars Lara en Yvette

Leuke, leerzame dagen

Ook Michelle streed tegen studenten van acht andere teams. Als opdracht moest zij vernieuwende activiteiten bedenken en uitvoeren gericht op een afwijkende lijn in de ontwikkeling van kinderen (zoals taalachterstand), en een ouderavond organiseren met ditzelfde thema. Michelle is trots: 'Ik had een goed gevoel over de opdrachten, maar dat ik tweede werd kwam als een verrassing. De opdrachten waren heel leuk om uit te voeren, de kinderen reageerden enthousiast op me. Samen met de andere finalisten heb ik twee hele leuke en leerzame dagen gehad'. De opdrachten werden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en kinderopvang. 'Je rust is je kwaliteit, deze bezit je van nature. Je wist je mimiek en intonatie goed in te zetten tijdens de presentatie. Dit mag je ook meer laten zien in het contact met kinderen. Misschien kwam dit door de spanningen? Je hebt een heel aansprekend gezicht', oordeelde de jury. 

Albeda-studenten winnen goud en zilver bij NK Skills Heroes

Michelle won zilver

De eerste plaats ging naar het ROC TOP, MBO Amersfoort eindigde op de derde plaats. De wedstrijd werd georganiseerd door Skills The Finals en vond plaats bij Zadkine in Rotterdam. WorldSkills benadrukt Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren, door diverse vakwedstrijden en evenementen te ontwikkelen en organiseren

Een reactie plaatsen