Beste leraren en lerarenteam van Rotterdam bekend

Rotterdam,
4 oktober 2019
 

De beste leraren van Rotterdam zijn bekend. Vanmiddag werd de jaarlijkse titel uitgereikt bij de Verkiezing Leraar van het Jaar. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Kuip, maakte wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) de winnaars bekend.

De wethouder deed dit samen met Ismail Aghazanay (winnaar voortgezet onderwijs 2018). De winnaars van 2019 mogen zich een jaar lang ‘Beste leraar van Rotterdam’ noemen en zijn dit schooljaar ambassadeur voor het Rotterdamse onderwijs. 

Winnaars

De winnaars zijn:

 • Pedagogisch medewerker: ABDEL KECHOUCH, kinderopvang Bimbola locatie Eendrachtstraat
   
 • Basisonderwijs: QUINCY VAN DIJK, Waalseschool
   
 • Speciaal onderwijs: WOUTER VAN DRIEL, Mytylschool De Brug
   
 • Voortgezet onderwijs: EVA POLEY, Zuider Mavo
   
 • Mbo: ANNE GROOTENBOER, Hout- en meubileringscollege
   
 • Lerarenteam: OBS DE SCHALM

Beste leraren en lerarenteam van Rotterdam bekend

18.000 stemmen

Ruim 18.000 mensen stemden op hun favoriet. De kandidaten per categorie met de meeste stemmen mochten door naar de vakjury, bestaande uit leerlingen en onderwijsprofessionals. Deze jury onder leiding van voorzitter Else-Marike Visser (docent Thomas More Hogeschool / Leraar RVKO) koos de uiteindelijke winnaars. Visser: “Het was echt heel mooi om te horen met hoeveel passie deze mensen voor de klas staan en hoeveel liefde ze voor hun leerlingen of studenten uitstralen. Echt allemaal toppers!”

Waardering

Met de Verkiezing Leraar van het Jaar zet de gemeente leraren in Rotterdam in het zonnetje. “De 15.000 leraren in Rotterdam verdienen een groot compliment. De mannen en vrouwen voor de klas zijn het kloppend hart van het Rotterdamse onderwijs. We waarderen deze onderwijsprofessionals enorm voor hun inzet en toewijding. School is dé plek waar jonge Rotterdammers hun talenten tot bloei laten komen. Leraren weten als geen ander hoe zij de leerlingen hierbij kunnen helpen,” aldus wethouder Said Kasmi.

Initiatief

De verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam.

Binnenkort op ROMnieuws.nl

Wil jij meer weten over de drijfveren van de Rotterdamse Leraren van het Jaar? Binnenkort verschijnt er op romnieuws.nl een interview met enkelen van hen. Hou de site en social media in de gaten!

foto: Hans Tak

Reacties (1)

 • Wat leuk om te lezen, de beste lereraren zijn inderdaad goed geselecteerd, heb zel ook ervaren dat kinderopvang Bimbola en Waalseschool heel erg goed doen heb het ook kunnen lerzen in website laten maken

  16 oktober 2019

Een reactie plaatsen