Buzz010 verzorgt droomexcursie voor basisschool De Provenier

Rotterdam,
17 juli 2019
 

Klas 4a van basisschool De Provenier is maandag 15 juli met Buzz010 op droomexcursie geweest. De leerlingen hebben naar plastic gevist op de Rotte met Plastic Whale en gezocht naar waterdiertjes tijdens een natuurles van WaterWijzer.

Dit alles naar aanleiding van de droomexcursiewedstrijd die Buzz010 had uitgezet waarbij alle klassen uit het Rotterdamse primair onderwijs hun ultieme excursie konden bedenken en insturen.

Wedstrijd

De leerlingen van de winnende klas 4a van De Provenier baseerden hun wens op het thema recyclen omdat ze daar veel over hebben geleerd de afgelopen periode. Met de droomexcursiewedstrijd wilde Buzz010 het primair onderwijs enthousiasmeren om nog meer leermomenten te creëren buiten het klaslokaal.

Buzz010 verzorgt droomexcursie voor basisschool De Provenier

Excursie

De kinderen hadden een topdag want er kwam van alles aan bod. Op school werden gastlessen gegeven over de ‘plastic soep’ en waterdiertjes en de klas ging met de gezellige Buzz010-bus naar de Crooswijksebocht om in kleurrijke sloepen de Rotte op te gaan. Daar werd van alles uit het water gehaald: van ballonnen en piepschuim tot plastic tasjes en allerlei verpakkingen. Ook de vangst bij het zoeken naar waterdiertjes was groot. Een leerling had een grote bloedzuiger in z’n schepnet en ook kikkervisjes en slakken werden uit het water gevist.=

Buzz010 verzorgt droomexcursie voor basisschool De Provenier

Succes

Een aantal kinderen vond de excursie zo leuk dat ze het liefst nog langer wilde blijven. Ook juf Ina Wernsen was erg tevreden: “Buzz010 is echt een uitkomst. Het is fijn om zonder zorgen over vervoer van deur tot deur op stap te kunnen.” Sandra Danckaerts van Plastic Whale liet weten: “mooi dat door Buzz010 kinderen uit allerlei wijken deel kunnen nemen aan activiteiten verspreid over de hele stad.” 

foto: Dimitri Hakke

Een reactie plaatsen