Feestelijke start nieuwbouw Het Praktijkcollege Zuidwijk

Rotterdam,
21 maart 2019
 

Woensdagmorgen 20 maart startte op de bouwlocatie aan de Schere in Rotterdam een spectaculaire handeling. Mishainely en Kyona, leerlingen die komend schooljaar in de brugklas van HPC Zuidwijk starten, stortten beton in de fundering.

Leerlingen van HPC Zuidwijk verzorgden een deel van het programma, vertegenwoordigers van de verschillende betrokken partijen spraken een kort woordje en ook omwonenden waren getuige van de openingsceremonie.

Feestelijke start nieuwbouw Het Praktijkcollege Zuidwijk

Compact gebouw

HPC Zuidwijk (voorheen PRO-Huismanstraat) verhuist volgend jaar naar de nieuwbouw aan de Schere in Rotterdam-Charlois. Het schoolcomplex Schere 47, waar ruim vijftig jaar talloze kinderen uit Rotterdam-Zuid verschillende vormen van onderwijs hebben genoten, maakt binnenkort plaats voor een nieuw en compact schoolgebouw. Het pand heeft een oppervlakte van circa 3000 m² voor 200 leerlingen. In het voorjaar van 2020 wordt het gebouw opgeleverd. Op de eerste verdieping zijn de theorielokalen gepland. En op de begane grond zijn de praktijklokalen gepland, met de volgende units

  • techniek (lassen & metaalbewerking, houtbewerking en een fietswerkplaats
  • horeca met een restaurant
  • commercie (een winkel met een magazijn en etalage)
  • zorg & welzijn (schoonmaak en verzorging).

Feestelijke start nieuwbouw Het Praktijkcollege Zuidwijk

Een reactie plaatsen