HMC presenteert 'Nieuwe Meesters' tijdens eindexamen exposities

Rotterdam,
27 juni 2019
 

2019 is het jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Hij was destijds dé meester in zijn vakgebied. Maar wie zijn de meesters van nu en van de toekomst? Tijdens onze expositie ‘Nieuwe Meesters’ kunnen bezoekers op 9 en 10 juli kennis maken met onze net afgestudeerde studenten. Deze studenten laten vol trots hun meesterwerk zien. Op 9 juli wordt in Rotterdam om 15.00 uur de Expo feestelijk geopend.

Meubelmaker Sven Wenting studeert af met een wel heel bijzondere salontafel. De tafel bestaat grotendeels uit gefineerde driehoeken en diverse houtsoorten. De salontafel is geïnspireerd op het werk van Escher. ‘Vanuit iedere hoek ziet de tafel er anders uit. Mooi om de opleiding hiermee af te kunnen sluiten, mijn hart en ziel zit erin’, vertelt Sven.

HMC Eindexamen expo

Salontafel van Sven Wentink, geïnspireerd op het werk van Escher

Timmer meesters

De studenten van de opleiding werkvoorbereiders Timmerindustie hebben als groepsopdracht een tuinhuis van vier bij vijf meter ontworpen en gemaakt. Het tuinhuis bestaat uit Zweedse rabatdelen en meranti kozijnen en deuren. Uiteindelijk komt het tuinhuisje in de tuin te staan van een docent. Maar voordat hij daar naartoe gaat kan iedereen het huisje bewonderen tijdens de Expo.

Boerderij omgetoverd tot autoshowroom

Interieuradviseur Jade Fitsch heeft een oude boerderij omgetoverd tot autoshowroom. Om haar doelgroep aan te spreken gebruikt ze klassieke auto’s als aankleding in de showroom en heeft ze een koffiebar in haar ontwerp verwerkt. ‘In mijn showroom wil ik dat de klant zich koning voelt. De beleving is het belangrijkste, alles moet kloppen’, vertelt Jade.

HMC Eindexamen expo

Jade Fitsch toverde een oude boerderij om tot autoshowroom

Roffa

Dimphy Schaap studeert af tot Interieuradviseur en heeft voor haar examenproject een lunchroom ingericht, genaamd ‘Roffa’, wat in straattaal Rotterdam betekent. ‘Ik was opzoek naar iets bijzonders, dit concept heb ik niet alleen bedacht omdat ik zelf een ras echte Rotterdammer ben, maar er is ook geen mooiere plek dan Rotterdam. Mijn uitdaging was de echte Rotterdamse mentaliteit terug te brengen in mijn ontwerp’, aldus Dimphy.

HMC Eindexamen expo

Roffa: ontwerp voor een lunchroom door Dimphy Schaap

Openingsdagen & -tijden

De Expo in Rotterdam is voor publiek geopend op 9 juli van 15.00–21.00 uur en 10 juli van 13.00–17.00 uur. 

Een reactie plaatsen