HMC-studenten tonen hun werk in Milaan

Rotterdam,
12 maart 2019
 

(Oud) studenten van het HMC presenteren hun werk tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt. Dat doen ze in Milaan, tijdens de Salone del Mobile 2019. Het HMC staat tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus, als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche. 

Het HMC presenteert de werken tijdens de meubelbeurs in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano. Het paviljoen brengt het Nederlandse themajaar 2019, Rembrandt and the Dutch Golden Age, onder de aandacht.

Meesters van de toekomst

Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, sprak eerder zijn bewondering uit over het ambacht dat de studenten van het HMC leren: ‘Dit is iets om te koesteren en trots op te zijn. De combinatie met de nieuwe technieken maakt dat vakmanschap niet iets van vroeger is maar van nu en de toekomst.’ Precies dát laat het HMC zien tijdens Masterly – The Dutch in Milano. Met als achtergrond het werk van de grote meester Rembrandt presenteren nog maar net afgestudeerden en huidige studenten hun meesterstukken. Kom langs en beoordeel zelf of dit de meesters van de toekomst zijn.

Vakmanschap van HMC’ers

Het bijzondere Kersenhouten kabinet van Bart Huijpen zit vol moeilijke details, die het ontwerp naar een hoger niveau tillen. De liefde voor het ambacht spat er vanaf . Vooral het houten scharnier en de zichtbare pen-gatverbindingen zijn bijzonder. In het werk van Quinten Lokhorst ziet men niet alleen vakmanschap en ambacht maar ook een slimme doorvoering van een concept, het past perfect in een Tiny house.

HMC Kabinet Bart Huijpen

Kabinet van Bart Huijpen

Perfectionisme

Binnen het vakmanschap en meesterschap speelt perfectionisme vaak een belangrijke rol. Maaike Duijvekam herkent dit, maar ze zoekt graag naar de kracht van eenvoud. Haar tassen zijn hier een mooie afspiegeling van. Meintje Bleeker werd geïnspireerd door een bezoek aan het Rijksmuseum. Haar hoeden collectie past prachtig in de stand van het HMC en zou zo in het Rijksmuseum kunnen staan.

HMC Maaike Duivekam

Maaike Duivekam

Internationale banden

Voorzitter College van Bestuur Frans Veringa vertelt: ‘Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Salone del Mobile is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we studenten, die startende ondernemer zijn, de kans om zich te presenteren aan de branche.’

HMC Meintje Bleeker

Hoedencollectie van Meintje Bleeker

 

Een reactie plaatsen