Indrukwekkende foto-expositie bij Zadkine

Rotterdam,
7 maart 2019
 

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn presenteert het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisatie Humanitas, de indringende fototentoonstelling met de titel Rotterdammers van Humanitas.

In de tentoonstelling  staan 30 intieme portretten centraal van Rotterdammers die door de jaren heen bij Humanitas hebben aangeklopt. Achter elke voordeur woont een mens met een eigen levensverhaal. De fotoserie vertelt deze verhalen en laat de mensen achter de verhalen zien. Van een bejaarde dame die als goochelaarsassistente twintig jaar door Europa trok tot een jonge vrouw die verkocht werd door haar vriend.

Indrukwekkende foto-expositie bij Zadkine

Krachtige verhalen

'De verhalen zijn krachtig en zetten aan tot actie. Ze sluiten aan de waarden Zadkine, waar het omarmen van diversiteit, persoonlijke aandacht en het ontdekken van het beroep van morgen centraal staan. Daarin past een tentoonstelling die bewustzijn creëert.’ zegt Tina Hoogstraaten, directeur van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College.

Rotterdammers van Humanitas

De tentoonstelling is een initiatief van fotograaf Marieke Odekerken, journalist Sander Grip en bestuursvoorzitter van Humanitas Gijsbert van Herk. De serie maakte in januari 2018 onderdeel uit van de World Press Photo expositie in Rotterdam. Op maandag 11 maart om 11.00 uur vindt de opening van de expositie plaats aan de Sportlaan 13, in Spijkenisse. Tijdens de open dag van Zadkine op 12 maart is de expositie voor belangstellenden toegankelijk.

foto: Marieke Odekerken

Een reactie plaatsen