Kennis maken met digital reality in de Rotterdamse haven

12 februari 2020
 

In de Rotterdamse haven wordt geïnvesteerd in digital reality. Tijdens de Smart Vision Experience worden bedrijven geïnformeerd over de mogelijkheden. STC Group organiseert op 13 februari voor de eerste keer deze innovatieconferentie.
 

‘STC Group is de opleider voor vakmensen in en om de haven. Het onderwijs moet toekomstproof blijven. Dat kan niet zonder de input van het bedrijfsleven’, vertelt Renee Boelaars, directeur Innnovatie & Onderwijskwaliteit (I&O) van STC Group. ‘Tijdens de Smart Vision Experience ontdekken we gezamenlijk de ontwikkelingen. We maken een driehoek tussen onderwijs, bedrijfsleven en ontwikkelaars. We kijken welke technologie er al gebruikt wordt, welke pilots er al zijn en welke modellen worden ontwikkeld. Het STC zorgt dat de digitalisering op de juiste manier in het onderwijs verwerkt wordt.’

Programma

Er is een gevarieerd programma met sprekers en workshops. Jos Westerkamp van PTC/ TWNKLS vertelt in een keynote over augmented reality-applicaties die worden ingezet door bedrijven en relevant zijn voor de maritieme industrie. Vopak komt vertellen over hun digitale transformatie en welke vraagstukken ze daarbij tegenkwamen. Sleepbedrijf Kotug demonstreert hoe ze live vanuit Nederland met iemand op een schip in bijvoorbeeld het Midden-Oosten mee kunnen kijken en instructies geven. Verschillende startups gaan hun idee pitchen, gevestigde bedrijven presenteren zich en in workshops kunnen deelnemers o.a. meer te weten komen over hoe de veiligheid toeneemt dankzij digital reality, bijvoorbeeld omdat onderhoud steeds meer preventief uitgevoerd kan worden. Aan het einde van de dag is er gelegenheid om de bevindingen te delen en verdere afspraken over samenwerking en kennisdeling te maken.

Een reactie plaatsen