Leerlingen De Provenier winnen droomexcursie met Buzz010

Rotterdam,
9 juli 2019
 

Wat zou je met je klas willen doen als heel Rotterdam aan je voeten ligt? Om die vraag draaide de droomexcursiewedstrijd die Buzz010 lanceerde. Alle klassen uit het Rotterdamse primair onderwijs konden hun ultieme excursie bedenken en insturen.

Klas 4a van basisschool De Provenier won de prijs en gaat maandag 15 juli het water op met Plastic Whale: de organisatie die zich inzet voor plasticvrij water door ernaar te vissen.

Klas 4a van basisschool De Provenier wint excursie met Buzz010

De leerlingen van De Provenier sprongen een gat in de lucht toen zij hoorden dat zij de wedstrijd hadden gewonnen

Recyclen

De leerlingen van de winnende klas 4a van De Provenier baseerden hun wens op het thema recyclen omdat ze daar veel over hebben geleerd de afgelopen periode. 'Een mooi en actueel onderwerp', aldus de jury die bestond uit: Janniek van den Berg, leraar van het jaar basisonderwijs, Frank van de Vrie, leraar van het jaar speciaal onderwijs en Linder Wijntjes, medewerker UrbanGuides.

Quote uit het juryrapport: 

'Wat uiteindelijk de doorslag gaf, is de keuze van deze winnende klas voor een leerzaam en actueel onderwerp: recyclen. Daarnaast waardeerde de jury de Rotterdamse insteek.'

De kinderen gaan op pad met Plastic Whale en krijgen o.a. les over de 'plastic soep'. Ook gaan ze in sloepen de Rotte op om naar plastic te vissen. 

Buzz010

Buzz010 biedt scholen op een laagdrempelige manier betaalbaar en veilig busvervoer aan naar allerlei educatieve en culturele bestemmingen in Rotterdam en zet zich in voor leren buiten het klaslokaal. De gemeente Rotterdam, schoolbesturen en Stichting De Verre Bergen financieren Buzz010. Nooteboom Tours vervoert de kinderen en het KCR voert Buzz010 uit. Boeken voor schooljaar 2019-2020 kan nu al.

Een reactie plaatsen