Leerlingen Marnix Gymnasium kamperen achter de school

Rotterdam,
18 september 2018
 

‘Sommige leerlingen vinden onze school zo leuk dat ze er graag wilden blijven slapen!' Dus kon dat in de nacht van 14 op 15 september. 

Met de kampeernacht voor klas 3, 4 en 5 begonnen vrijdagavond 14 september de feestelijkheden rond het 115-jarig bestaan van het Marnix Gymnasium. Zo’n veertig leerlingen uit de bovenbouw hadden hun tentje opgezet op het sportveld achter de school aan de Essenburgsingel.

Sfeer

De sfeer zat er meteen goed in: er werd gebarbecued, muziek gemaakt en gevoetbald en er werden gezelschapsspelletjes gedaan door de vrolijke kampeerders. De kampeernacht was georganiseerd door de leerlingenvereniging, de Christen Gymnasiasten Bond (CGB), vandaar de naam ‘CGBivakkeren’ voor dit bijzondere evenement.

De feestweek rond het 115-jarige Marnix Gymnasium begon op vrijdagavond 14 september met een bijzondere kampeernacht.

Sport

Het Marnix Gymnasium viert zijn 23e lustrum van 14 tot en met 22 september met tal van activiteiten voor leerlingen, leraren en ouders. Van maandag 17 tot donderdag 20 september doen de leerlingen mee aan sportclinics. Voor klas 1 is dat korfbal op maandag, voor klas 2 wintersporten op dinsdag, voor klas 3, handbal op donderdag, en voor klas 4 judo en voor klas 5 cricket op woensdag. Vrijdag 21 september gaat de hele school een dag naar de Efteling, als ontspanning naast het vele leren van de leerlingen.

Lezing en reünie

Er is ook een lezing georganiseerd voor leerlingen, ouders en leraren over ‘Ontketen je creativiteit’. Deze vindt plaats op dinsdagavond 18 september. De Reünistenvereniging houdt tot slot op zaterdag 22 september een reünie voor oud-leerlingen en -docenten in het schoolgebouw, Essenburgsingel 58 in Rotterdam.

Meer informatie

Meer informatie: www.marnixgymnasium.nl en via @marnixreunisten op Facebook.

 

Een reactie plaatsen