Lekker Fit! week weer van start

Rotterdam,
30 maart 2017
 

Op maandag 3 april geeft wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) met de recordpoging ‘Bewegen in de klas’ om 08.45 uur het startschot voor de Lekker Fit! Week op de Valentijnschool. Ruim 9000 leerlingen op 43 Rotterdamse basisscholen doen mee aan  deze eerste recordpoging ‘Bewegen in de klas’ met behulp van ‘SmartBreaks’. Dit zijn korte beweegtussendoortjes tijdens de les.

Meedoen aan de Smartbreaks kan vanuit het eigen klaslokaal en kost de leerlingen slechts vijf minuten. Onder de deelnemende scholen worden gratis clinics verloot van één van de SmartBreak sterren, zoals Windert Kastaneer, Nederlands Kampioen Salsa dansen. Rotterdamse basisscholen kunnen zich nog aanmelden via www.smartbreaks.nl.

Slimme beweegtussendoortjes
Om leerkrachten te helpen met het benutten van beweegtussendoortjes tijdens een schooldag is SmartBreaks als online platform opgezet. Afgelopen schooljaar is een pilot opgezet om dit platform te testen. SmartBreaks zijn slimme beweegtussendoortjes voor in de klas, gestuurd door een filmpje of animatie op het smartboard. Ze zijn slim, omdat je ze kunt inzetten voor verschillende onderwijsdoelen, bijvoorbeeld oppeppen, kalmeren of bewegend laten leren. Zo is er het beweegtussendoortje ‘trimmende trivia’. De leerlingen kunnen al springend, hinkelend en zwaaiend antwoord geven op allerlei triviale vragen. Naast de gezondheid- en concentratievoordelen is een SmartBreak ook vooral leuk!

Rotterdam Lekker Fit! Week 2017
Tijdens de Rotterdam Lekker Fit! week worden de kinderen van de Lekker Fit! scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven nog meer gestimuleerd om buiten, in de natuur te bewegen én gezond te eten. Dit jaar heeft de Lekker Fit! Week als thema ‘Wij(k) samen Lekker Fit’. Activiteiten die op de agenda staan zijn bijvoorbeeld Boostcamp; een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar, of meedoen met de voorronde van Keepie Uppie; Zo vaak mogelijk de bal hooghouden en Keepie Uppie kampioen van Rotterdam worden!

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamlekkerfit.nl of www.smartbreaks.nl

Een reactie plaatsen