Meer dan 1000 Albeda studenten aan de slag voor goede doelen

Rotterdam,
16 oktober 2018
 

In navolging van de succesvolle dag vorig jaar, vindt er aanstaande donderdag 18 oktober weer een Albeda Goede Doelen Dag plaats. Dit jaar gaan meer dan 1.000 Albeda-studenten aan de slag. 

Het doel van de activiteiten is om zoveel mogelijk de verbinding te zoeken met allerlei groepen uit de samenleving: kinderen, bejaarden, mensen met een verstandelijke beperking, nieuwkomers, verslaafden, zieken en daklozen. Studenten en medewerkers maken kennis met mensen die zij niet iedere dag tegenkomen.

Goeden Doelen Dag Albeda

Activiteiten

De studenten gaan aan de slag bij organisaties in de regio Rijnmond, of ze ontvangen cliënten van organisaties op een van de locatie van het Albeda College. Voorbeeld van activiteiten die plaatsvinden zijn:

  • Verwendag voor cliënten van de Voedselbank, Antes Groep en Pameijer. Zij kunnen bijvoorbeeld hun nagels te laten lakken en hun haar te laten stijlen, onder het genot van een hapjes en drankje.
  • Kledingruilbeurs en het verzorgen van maatkleding. De opbrengst gaat naar Dorcas Hulp & Ontwikkeling. 
  • Sheltersuits: mode-studenten maken jassen die ook als slaapzak dienen, om deze winter 3.000 vluchtelingen op Lesbos, in Sarajevo en Duinkerke warm te houden.
  • Lunch en diner bij Restaurant VIPZ op de Rosestraat voor cliënten van het Centrum Voor Dienstverlening, vluchtelingen, daklozen en ex-gedetineerden.
  • Activiteiten zoals spelletjes, wandelen, dansen, muziek, uiterlijke verzorging en koekjes bakken bij diverse vestigingen van Laurens, Aafje, CVD en Humanitas.
  • Inzameling van kleding, schoenen en eten voor Voedingscentrum Stichting Izaak & De Schittering.
  • Parkonderhoud samen met cliënten met een verstandelijke beperking van Pameijer in de wijken Alexander en Ommoord.

Succes 

Vorg jaar was de Goede Doelendag een groot succes. Lees hier het verslag terug.

 

foto: Sanne van der Most

Een reactie plaatsen