Nieuw schoolplein OLS de Recon feestelijk geopend

Rotterdam,
23 juni 2018
 

Afgelopen vrijdag is het nieuwe schoolplein van OLS de Recon (afdeling SO) feestelijk geopend. De school voor langdurig zieke leerlingen in Schiebroek werkte de afgelopen twee jaar aan de realisatie van het nieuwe plein, in samenwerking met diverse fondsen en instellingen zoals de Johan Cruijff Foundation. 

Voor de opening van het plein waren deze ochtend twee zeer bijzondere gasten aanwezig. Soufian Touzani, de bekende balkunstenaar en vlogger. En Shanice Silva Cruz, BMX'er die momenteel traint voor de Olympische Spelen in 2020 en oud-leerling is van OLS de Recon.

Belang van buitenlucht

De leerlingen van OLS de Recon, in de leeftijd van 4 tot 13 jaar, komen vaak van ver en zitten lang in de taxi’s. Ook kunnen ze door hun ziekte minder naar sportclubs, fietsen ze niet naar school en spelen ze minder buiten na schooltijd. Daarnaast worden er minder uitstapjes gemaakt vergeleken met een reguliere school, omdat er altijd vervoer en verpleegkundige zorg nodig is. De school hecht voor haar kinderen daarom veel waarde aan het omgeven zijn in ‘groen’, frisse lucht en het ervaren van sport en spel. Buiten bewegen heeft een gunstig effect op gezondheid, sociale en motorische ontwikkeling en leerprestaties.

Leerlingen betrokken bij herinrichting

Voor de herinrichting van het schoolplein heeft de school een plan ontwikkeld waarin de leerlingen actief bij betrokken waren. De leerlingen mochten hun droomschoolplein tekenen en hebben met elkaar gediscussieerd hoe volgens hen het schoolplein moest worden ingericht en welke voorzieningen zij graag wilden hebben. Veel van hun ideeën hebben een plek gekregen in het uiteindelijke ontwerp.

Veelzijdig plein

Met steun van de Johan Cruyff Foundation en bijdragen van diverse andere fondsen en instellingen heeft de school het plein kunnen realiseren. Nu kunnen de kinderen zich uitleven op het Special Cruijff Court, op het verkeersplein voor de onder- en voor de bovenbouw, op diverse uitdagende speeltoestellen en op het mini-voetbalveld voor de jongsten. Ook is er volop nieuwe mooie beplanting, volledig nieuw grond- en straatwerk en, een speciale wens van de school, een gedenktuin voor de leerlingen die niet meer van dit mooie plein kunnen genieten. Voor volgend schooljaar staat, als afsluiting, het project ‘schooltuintjes op school’ op de agenda.

Een reactie plaatsen