Roncalli Mavo wint prijs voor beste eTwinning project

Rotterdam,
11 oktober 2018
 

Op 10 oktober ontving de Roncalli Mavo op de conferentie Samenwerken met een school in het buitenland een eTwinning prijs voor hun project Clarify. Vijf leerlingen werkten in het kader van dit project de afgelopen maanden samen met leerlingen uit zes andere Europese landen.

Voor het project Clarify, collaborative learning is fun werkten de leerlingen met elkaar samen via het online eTwinning platform dat bij het project hoort. Op die manier leerden ze elkaars taal en cultuur beter kennen.

De Roncalli Mavo ontving voor Clarify tijdens de conferentie Samenwerken met een school in het buitenland in Den Haag een eTwinning prijs van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Bij de prijs hoort een geldbedrag van €1000.

Roncalli Mavo wint prijs voor beste eTwinning project

Intercultureel dialoog

Het project Clarify, collaborative learning is fun heeft als doel om de dialoog tussen de verschillende culturen te bevorderen met behulp van moderne technologieën. Om dit doel te bereiken hebben de leerlingen gewerkt aan verschillende uiteenlopende activiteiten. Bij elke activiteit stond de dialoog tussen de leerlingen uit verschillende landen centraal.

Zo werkte de leerlingen aan introductielessen over elkaars talen, maar ook aan dans- en zanglessen. Verder hebben de leerlingen met elkaar een logo- en mascottewedstrijd georganiseerd, live kahoot-wedstrijden gespeeld, samen digitale stripverhalen gemaakt en videopresentaties gemaakt van elkaars scholen, In de digitale werkruimtes van eTwinning is de interactie tussen de verschillende landen goed naar voren gekomen. Het project is verder gecombineerd met algemene lessen. Dit heeft voor verdieping van de lessen gezorgd.

Over eTwinning

Via eTwinning vinden meer bijna 500.000 leraren in Europa elkaar en werken zij met hun leerlingen aan onderwijsprojecten. De online community www.etwinning.net is bedoeld voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Daarmee kunnen zij (kosteloos en veilig) internationale ervaring opdoen, ict-vaardigheden ontwikkelen én verplichte lesstof op een inspirerende manier verwerken.

eTwinning is onderdeel van Erasmus+, in Nederland ondersteund door Nuffic. Voor meer informatie: zie www.etwinning.nl.

Een reactie plaatsen