Rotterdammers genomineerd voor Beste Praktijkopleider in het mbo

Rotterdam,
28 september 2018
 

De zestien finalisten van de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider zijn bekend. De acht besten van elke categorie strijden verder om de landelijke titel. Tijdens het ambassadeursgala op de Dag van het mbo op 19 november 2018 worden de winnaars bekend gemaakt. Zij mogen zich een jaar lang ‘Beste leerbedrijf’ en ‘Beste praktijkopleider’ van Nederland noemen.

Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland benadrukken en waarderen het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en SBB de belangrijke rol die de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

Keuze uit 1000

Uit bijna duizend voordrachten heeft een jury bestaande uit vertegenwoordigers van studenten, docenten, scholen en het ministerie van OCW zestien finalisten gekozen. Voorafgaand werd in iedere provincie voor elke sector een beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benoemd. Van deze provinciale winnaars is nu in elke sector een beste leerbedrijf en een beste praktijkopleider gekozen.

Rotterdamse finalisten

In de sector Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem is Marco van den Bos van Zegro uit genomineerd als beste praktijkopleider. In de sector Voedsel, groen en gastvrijheid is dat Yukio Motohashi, van Café Brasserie Dudok.

Alle finalisten voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider zijn:

  • Sector Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem : Claassen Logistics, Tilburg (beste leerbedrijf) - Marco van den Bos, Zegro, Rotterdam (beste praktijkopleider)
  • Sector Voedsel, groen en gastvrijheid : Recreatiepark TerSpegelt, Eersel (beste leerbedrijf) - Yukio Motohashi, Café Brasserie Dudok, Rotterdam (beste praktijkopleider)
  • Sector ICT en creatieve industrie : VisionPlay V.O.F., Amsterdam (beste leerbedrijf) - Nafiss Nia, Stichting Granate, Amsterdam (beste praktijkopleider)
  • Sector Handel : Interhiva, Barneveld (beste leerbedrijf) - Benjamin Lieshout, Deen Huesmolen, Hoorn (beste praktijkopleider)
  • Sector Specialistisch vakmanschap : Westland Orthopedie B.V., Delft (beste leerbedrijf) - Jildou Liezenga, Specsavers Opticiens, Emmeloord (beste praktijkopleider)
  • Sector Techniek en gebouwde omgeving : Hollander Techniek, Apeldoorn (beste leerbedrijf) - Fennigje van Leeuwen-Spanjersbergh, Koninklijke De Vries Scheepsbouw, Makkum (beste praktijkopleider)
  • Sector Zakelijke dienstverlening en veiligheid : Bureau Toezicht & Handhaving, Nijmegen (beste leerbedrijf) - Ashwand Sewman, Derksen Advocatuur, Velp (beste praktijkopleider)
  • Sector Zorg, welzijn en sport : NoordWest Ziekenhuisgroep, Alkmaar (beste leerbedrijf), Elly Anemaet van Royaal Thuis, Den Haag (beste praktijkopleider)

Bekendmaking winnaars

Tijdens het ambassadeursgala, dat onderdeel is van de Dag van het mbo, worden de winnaars van de verkiezing ‘Beste leerbedrijf’ en ‘Beste praktijkopleider’ bekend gemaakt en wordt uit 42 mbo-studenten de Landelijke ambassadeur mbo gekozen. De Dag van het mbo wordt op 19 november aanstaande georganiseerd in theater Orpheus in Apeldoorn en is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van OCW, de MBO Raad en SBB. Het ambassadeursgala, dat tijdens deze dag plaatsvindt, wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. 

Een reactie plaatsen