Schaakmat! Het brein aan zet tijdens kinderschaaktoernooi

Rotterdam,
25 februari 2019
 

Een eeuwenoud strategisch spel waar kinderen ook nu nog van kunnen leren. De kinderen van Kinderopvang BijDeHand en Buurtwerk leren de komende twee maanden schaken. Na het aanleren van de kneepjes van het spel, volgt een toernooi.

Kinderen vanaf vier jaar maken eerst kennis met schaken, vanaf 7 jaar leren ze het spel ook spelen. Dit gebeurt aan de hand van een speciaal ontwikkeld boekje, Schaken doe je zo!. Hierin staan naast de spelregels ook slimme zetten die de kinderen kunnen gebruiken. De schaakactiviteiten zijn onderdeel van het themajaar Body & Brains. De denksport sluit hier goed bij aan, want als iets een groot positief effect heeft op het brein, is het schaken.

Schaakmat! Het brein aan zet tijdens kinderschaaktoernooi

Beste schaker van de regio

Kinderen vanaf 7 krijgen de geledenheid om tijdens ‘Het Toernooi van Meesterzetten’ in praktijk te brengen wat ze geleerd hebben. Zo gaan ze op zoek naar de beste schaker van hun locatie. Uiteindelijk schaken de winnaars van de locaties in mei nog eens tegen elkaar. Wie daar wint gaat door naar de grote finale van de SWKGroep, waar Kinderopvang BijDeHand en Buurtwerk onderdeel van zijn. Daarmee is er dus een kans om de beste schaker van de regio te worden.

Een reactie plaatsen