Scholieren zijn voor één dag de baas

Rotterdam,
25 januari 2019
 

De baas zijn, dát is een wens voor velen. Donderdag 24 januari namen leerlingen diverse scholen de beslissingen. De frisse kijk van deze jonge talenten geeft nieuwe inzichten in de branche waarin zij voor één dag de baas waren.

Verschillende instellingen en bedrijven deden mee aan de actie. 200 scholieren vanuit het po en vo kregen voor een dag de touwtjes in handen van een grote organisatie. Zo was Jonissa (15) van Calvijn Juliana baas voor een dag van Kinderopvang BijDeHand. Meike (11) en Marwa (12) van de Prinses Julianaschool van De Buitenwereld, een instelling die kinderen en jongeren met psychische problematiek helpt. En Keanu (15) van Melanchton Kralingen nam de dagelijkse leiding van Sana Commerce.

Leren door te doen

‘Het project Baas van Morgen van JINC sluit naadloos aan op de waarden van Kinderopvang BijDeHand. Stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud’, aldus Annemiek de Jong directeur van Kinderopvang BijDeHand, die voor deze dag haar stoel afstond aan de Baas van Morgen. Kinderopvang BijDeHand heeft kinderparticipatie hoog in het vaandel staan. Kinderen leren door te doen. Meedenken over media en slim online zijn, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn 21st century skills die nodig zijn voor je toekomst. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde.

Baas van Morgen

Jonissa ontvangt het certificaat Baas van Morgen

Inkijk in bedrijfsleven

‘Het bedrijfsleven is voor veel scholieren heel abstract’, zegt Michiel Schipperus, de CEO van Sana Commerce, een bedrijf in B2B Webshops. ‘Je ziet mensen in pak met een koffertje ‘s morgens een gebouw binnen gaan er ‘s avonds weer naar buiten komen. Baas van morgen geeft een inkijk in wat het bedrijfsleven te bieden heeft en wat er van je verwacht wordt. Als ik zelf als scholier zo’n kans had gekregen om mee te draaien, dan weet ik zeker dat ik nog gemotiveerder zou zijn geweest om beter mijn best te doen op school en de activiteiten daarbuiten’, stelt de CEO. ‘Daarnaast vinden wij het belangrijk om impact te kunnen maken op jongeren in Rotterdam, zodat zij doelgericht aan hun toekomst kunnen werken. Ook hoop ik onze medewerkers te inspireren om na te denken over hun eigen rol in de maatschappij en hoe ze hun persoonlijke impact kunnen vergroten.’

Baas van Morgen

Keanu is voor één dag de baas van Sana Commerce

Baas van morgen

Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC. Deze organisatie gelooft dat ieder kind talent heeft, ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Om dat te bereiken, helpt de organisatie kinderen van 8 tot 16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

Een reactie plaatsen