Schoolsportvereniging groeit met ruim 15 procent

Rotterdam,
20 januari 2020
 

Het aantal Rotterdamse kinderen dat via de Schoolsportvereniging lid is van een sportclub is in 2019 met ruim 15% gestegen. In 2018 sportten zo'n 1860 basisschoolkinderen bij één van de aangesloten sportaanbieders. In 2019 waren dat er bijna 2200.

Niet alleen steeg het aantal kinderen dat via één van de 24 Schoolsportverenigingen in de wijk sport. Ook het aantal kinderen dat vervolgens doorstroomt naar de hoofdlocatie van de sportclub steeg met maar liefst 20%. In totaal bediende de Schoolsportvereniging het afgelopen kalenderjaar 2717 kinderen (inclusief de doorstroom), terwijl dat er in 2018 nog 2278 waren.

Sportaanbod

De stijging is onder meer te danken aan de uitbreiding van het sportaanbod. Op een aantal locaties kunnen kinderen uit meer sporten kiezen dan voorheen. De sporten die zijn toegevoegd aan het aanbod zijn bovendien populair bij de jeugd, zoals freerunning, crossfitkids en kickboksen.

Partners

‘De inzet van onze partners maakt het mede mogelijk dat dit project zo succesvol is’, aldus projectleider Maarten Niggebrugge van Rotterdam Sportsupport. ‘Dankzij onze coördinatoren van LekkerFit!, de aangesloten scholen en de (financiële) steun van de gemeente Rotterdam kunnen wij de kinderen en ouders bereiken die zelf (nog) niet goed de weg naar een sportvereniging weten te vinden.’ Zo’n 70 scholen en maar liefst 70 sportaanbieders zijn momenteel bij de Schoolsportvereniging aangesloten.

Schoolsportvereniging

Bij een Schoolsportvereniging, een project van Rotterdam Sportsupport, komen de sportverenigingen naar de wijk om leerlingen direct na schooltijd training te geven op of nabij school. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijk totdat de kinderen er klaar voor zijn om door te gaan naar de hoofdlocatie van de vereniging. Vooral in wijken met weinig sportverenigingen of andere sportvoorzieningen is deze aanpak succesvol.

foto: Dwienfit

Een reactie plaatsen