Spiegeldromen is Onderwijsfilm 2018

Rotterdam,
4 oktober 2018
 

De film Spiegeldromen is uitgeroepen tot Onderwijsfilm 2018. Op woensdag 3 oktober namen regisseur Marjoleine Boonstra en trotse leerlingen uit de film de prijs in ontvangst tijdens het Nationaal Onderwijs Film Festival op het Vreewijk Lyceum.

In de film Spiegeldromen gaan leerlingen van de praktijkschool de confrontatie aan met zichzelf, door in gesprek te gaan met hun eigen spiegelbeeld. De trekken in hun gezicht vertellen het verhaal. 

Juryrapport

Het juryrapport was lovend over de film: 'Dit is niet zomaar een film over jongeren op een praktijkschool. In de prachtige vondst om de kinderen in de spiegel te laten kijken, brengt de camera je letterlijk heel dichtbij. De jongeren verschijnen groots in hun kwetsbaarheid. Het biedt ook een spiegel aan ons, de kijkers.'

De film is online te bekijken. 

Spiegeldromen is Onderwijsfilm 2018

Andere genomineerden

Andere genomineerden waren de films:

  • Goed terecht gekomen in de Schilderswijk, waarin Eric van 't Zelfde na 20 jaar oud-leerlingen uit zijn mentorklas op het Johan de Witt College opzoekt.
  • Tussen meten en onderwijs, die verschillende perspectieven belicht over het toetsen van leerlingen.
  • Iedereen is leraar, waarin oud-basisschoolleraar Maarten Stuifbergen op zoek gaat naar de kracht van de leraar.
  • De witte vlucht, over een school met leerlingen van 25 verschillende nationaliteiten, maar die witte ouders links laten liggen.
  • Sex Ding, over de veertienjarige Vita die wordt verstoten nadat een pikante foto van haar via social media werd verspreid.

Alle films zijn online terug te zien door op de titels te klikken.

Meer info

Meer informatie over het Nationaal Onderwijs Film Festival vind je hier.

Een reactie plaatsen