Studenten overtuigen Joseph Oubelkas een lezing te geven

Rotterdam,
14 maart 2019
 

Studenten van de opleiding Uitvoerend bakker niveau 2 hebben op eigen initiatief en op ludieke wijze contact gezocht met spreker en schrijver Joseph Oubelkas. Middels een chocoladeplaat met daarop een QR-code, gevolgd door een filmpje overtuigden zij hem om dinsdag 12 maart een lezing te geven in de collegezaal van de locatie Rosestraat.

Joseph, bekend van de boeken 400 brieven van mijn moeder en Gezondheid, Liefde, Vrijheid werd geraakt door dit initiatief. Dit was 100% afkomstig van studenten. De schrijver besloot daarop geheel belangeloos een lezing te geven voor 150 aanwezigen.

Joseph Oubelkas door Albeda studenten overtuigd een lezing te geven

Dramatische wending

Na een uitgebreide lunch in restaurant VIPZ nam hij ze mee in zijn levensverhaal, waarin duidelijk werd dat je leven van de ene op de andere dag een dramatische wending kan krijgen. Tijdens een zakenreis naar Marokko wordt hij zonder bewijs of onderzoek veroordeeld tot tien jaar celstraf, voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. De 400 brieven van zijn moeder hielden hem op de been.

Fascinerend

Studenten waren enorm onder de indruk van zijn fascinerende verhaal dat met name ging over verwerking, positiviteit, hoop en veerkracht. Tijdens de meet & greet gaf Joseph nog een tip aan studenten: 'Maak wat van je leven, volg je hart, jij bepaalt 100%!’

Een reactie plaatsen