Sustainable fashion Zadkine-studenten op festival TU Delft

Rotterdam,
20 februari 2019
 

Woensdag 20 februari 2019 vragen Zadkine-studenten op een eigentijdse en creatieve manier aandacht voor watervervuiling in de mode-industrie. In samenwerking met Sessibon Fashion shows & Events en TU Delft zetten de studenten een bijzondere fashion show neer, als onderdeel van de 7e editie van het internationale film- en waterfestival in Delft: ‘Let’s Talk About Water’.

Met de TU Delft Library als decor en onder begeleiding van celliste Eva van Schaik, nemen de studenten het publiek mee in een spetterende fashion show. Als voorbereiding op de show zijn de eerste- en tweedejaarsstudenten aan de slag gegaan met de thema’s water en zand en creëerden zij outfits gemaakt van herbruikbare materialen. Een groepje tweedejaarsstudenten, onder leiding van studente Kyra Sloff, heeft een grote inbreng in de organisatie van de show.

Sustainable fashion Zadkine-studenten op festival TU Delft - Rhalda Jansen

Gerecyclede jeans en sustainable raincoat

Tijdens de show presenteren de studenten onder andere een jurkje met rok van gerecyclede jeans met kraaltjes die de schittering van de zee uitbeelden. Ook laten ze een sustainable raincoat met bijbehorende funnypack zien, die volledig zijn gemaakt van Ikea-tassen. Met hun creaties willen de studenten het publiek laten zien hoe mooi sustainable fashion kan zijn en te inspireren meer materialen en kleding te hergebruiken.

Vervuiling van de mode-industrie

De studenten showen twee keer: om 12.30 en om 17.00 uur in de TU Delft Library, Posthemeusplein 1 in Delft. Na de show draait River Blue, een film die de vervuiling van de mode-industrie belicht. De 7e editie van het film- en waterfestival loopt van 12 februari t/m 28 februari 2019 in Delft.

Business & fashion

De studenten volgen de opleiding Business & fashion bij Zadkine Business College. Dit is een tweetalige mbo-opleiding op niveau 4 in Rotterdam Centrum, waarvan een groot deel van het onderwijs in het Engels wordt gegeven.

foto: Rhalda Jansen

Een reactie plaatsen