SWKGroep-kinderen ‘juichen’ Team Brunel naar de finish

Den Haag,
26 juni 2018
 

Acht maanden water, wind en golven. Acht maanden van mentale strijd, samenwerken en vooral veel plezier. Met een spectaculair einde heeft Dongfeng Race Team de winst van de Volvo Ocean Race op zijn naam geschreven.  Honderden kinderen keken toe hoe Team Brunel’ als vierde over de finish kwam.

Als afsluiting van de Volvo Ocean Race worden er van 24 juni tot en met 1 juli activiteiten georganiseerd op het strand van Den Haag. Voor jong en oud. Kinderen kunnen meedoen aan clinics als suppen, golfen, beachvolleyballen en powerkiten. Optimist on Tour is aanwezig om kinderen de beginselen van het zeilen te leren. De zeilschepen van de Volvo Ocean Race kunnen van dichtbij bewonderd worden. En ook de SWKGroep KidsCorner staat volledig in het teken van water. Van XL watermemory tot de Meneer Sushi speurtocht en andere uitdagende waterspellen. In de weekenden en op woensdag kunnen kinderen een gemotoriseerd motorbootje bouwen.

SWKGroep-kinderen ‘juichen’ Team Brunel naar de finish

Aan boord bij Team Brunel

De SWKGroep legt ieder jaar de focus op een thema. Dit keer draait het twaalf maanden lang om water. Een jaar vol waterbelevenissen. Van watersport en de kracht van water tot het belang van een schone oceaan en drinkwater. De samenwerking met Team Brunel is voor de SWKGroep de ultieme combinatie van teamsport en samenwerking. Door acht maanden lang ‘mee te zeilen’ kregen de kinderen een unieke kijk op de zeilsport. Naast het ‘meezeilen’ kregen de kinderen waterpoloclinics, zeilclinics via Optimist on Tour, waterevenementen en nog veel meer. Met de finish van de Volvo Ocean Race wordt het ‘Jaar van Water’ afgesloten.

SWKGroep

Stichting SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. De organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen wij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.

Een reactie plaatsen