Team met nieuwkomers osbs De Kameleon in tennisfinale

Rotterdam,
7 februari 2018
 

Het team van osbs De Kameleon maakt kans om Nederlands tennis Kampioen te worden tijdens de finales van de Krajicek Tennis Tour.

De finales vinden plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy.Tijdens de halve finales eind vorige maand werd Playground Carnisse uit Rotterdam-Zuid eerste. Hiermee plaatste het teamzich voor de finale, die plaatsvindt op zaterdag 17 februari 2018.

Team vol nieuwkomers

Playground Carnisse wordt gevormd door leerlingen van Openbare Sportieve Basisschool De Kameleon in Rotterdam-Zuid. Bijzonder aan deze Playground is de samenstelling van het tennisteam: alle spelers wonen nog maar korter dan 4 jaar in Nederland. Ze hebben op De Kameleon Nederlands geleerd in de schakelklassen eerste opvang nieuwkomers, een onderwijsvoorziening voor kinderen die net in Nederland wonen en onze taal nog niet machtig zijn. De kinderen van dit team komen uit: Portugal, Spanje, Polen, Marokko, Soedan, Dominicaanse Republiek en China.

Kraijcek Tennis Tour

De Krajicek Tennis Tour is een tennisevenement voor kinderen van 10 tot 16 jaar van de Krajicek Playgrounds. De Krajicek Foundation wil de Krajicek Tennis Tour zo veel mogelijk laten aansluiten bij de wedstrijdvorm die wordt gespeeld op ‘echte’ tennisverenigingen. 

Een reactie plaatsen