Techniek College Rotterdam biedt 2 TOP-opleidingen 2019

Rotterdam,
25 maart 2019
 

De opleidingen Civiele Techniek/ Infra van Techniek College Rotterdam zijn door de Keuzegids MBO 2019 landelijk beoordeeld als TOP-opleidingen. Het oordeel is gebaseerd op de tevredenheid van de studenten over hun opleiding en op cijfers over studiesucces.

De opleidingen behaalden een totaalscore van 80 van de 100 punten en mag zich daardoor een jaar lang TOP-opleiding noemen.

Grote behoefte aan vakmensen

Tijdens de crisis was het lastig voor studenten om werk te krijgen in de bouwsector. De laatste tijd trekt de bouwmarkt aan en is er een grote behoefte aan vakmensen. Volgens de vooruitzichten wordt dat komende jaren alleen nog maar beter. Lisette Ketting, onderwijsteamleider van de infra-opleidingen, zegt hierover: 'We zijn blij dat de markt weer aantrekt. We werken daarom elke dag keihard om goede vakmensen op te leiden en dankzij de geweldige inspanningen van mijn team hebben we ook dit jaar weer het predicaat TOP-opleiding. Een blijk van waardering waar wij trots op zijn.' 

Aansluiting verbeteren

De Civiele Techniek/ Infra opleidingen zijn gehuisvest op Zuid Holland Infrapark (ZIP) waar in samenwerking met SPG Infra Vakopleidingen onderscheidend onderwijs wordt geboden. Op deze manier kunnen onderwijs, ondernemers en overheid de komende jaren de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt van de civiele techniek verder verbeteren.

TOP-opleiding

Het predicaat TOP-opleiding krijgt een opleiding als deze hoger scoort dan 75 punten op onder andere de tevredenheid van studenten en cijfers van de inspectie. Studenten Civiele Techniek/Infra oordelen positief als het gaat over docenten, begeleiding, toetsing, stage en schoolorganisatie. Ook benadrukt de Keuzegids MBO 2019 de grote verschillen in studiesucces en baankansen in het mbo. Techniek biedt nog steeds de beste kansen.

Een reactie plaatsen