Urban Skillsz en Zadkine Startcollege maken jongeren schoolrijp

Rotterdam,
21 juni 2019
 

Zadkine Startcollege gaat jongeren begeleiden tijdens het laatste deel van het zorgtraject Back2next van Urban Skillsz. De partijen slaan de handen ineen om jongeren versneld klaar te stomen voor een terugkeer naar school en daardoor op een succesvolle toekomst.

Het zorgtraject Back2next van Urban Skillsz stimuleert jongeren in de leeftijd van 13 tot 21 jaar uit kwetsbare situaties om zowel individueel als in groepsverband aan zichzelf te werken. Zo krijgen ze een duidelijker beeld van hun toekomst en tools om er een succes van te maken.

Samenwerking

Door de samenwerking tussen Zadkine Startcollege en Urban Skillz wordt de overgang naar school makkelijker gemaakt en hebben de jongeren een grotere kans om een mbo niveau 1 diploma bij Zadkine Startcollege te behalen. Daarnaast hebben ze na het afronden van hun opleiding goede doorstroommogelijkheden naar werk of een andere opleiding.

Jongeren centraal

Zadkine Startcollege werkt al langer samen met verschillende zorginstellingen, maar tot nu toe bieden de zorginstellingen ondersteuning aan het mbo1 in plaats van andersom. 'Dit werkt goed, alleen zetten wij de jongeren centraal', vertelt Jethro Bos, directeur van Zadkine Startcollege. 'Als de jongeren ouder zijn dan 16 jaar en in een zorgtraject zitten, is de vervolgstap vaak het behalen van een mbo niveau 1 diploma. Door nu al vroegtijdig betrokken te zijn bij het zorgtraject wordt de jongere in de veilige en vertrouwde omgeving van de zorginstelling versneld schoolrijp gemaakt.'

Doorstromen

Sherandel Rosa, directeur Urban Skillsz vult aan: 'Als een jongere ouder is dan 16 jaar en nog een diploma moet halen, dan laten we het zorgtraject doorlopen naar Back2school. Binnen dit traject volgen de jongeren steeds meer lessen op locatie Rotterdam-Zuid van Zadkine Startcollege. Na een halfjaar stromen ze vervolgens in op deze locatie. De jongeren worden tijdens dit hele traject ook nog begeleid door Urban Skillsz. Het doel is dat ze binnen één schooljaar hun mbo niveau 1 diploma halen en van daaruit doorstromen naar niveau 2 of werk.'

foto: Zadkine Startcollege

Een reactie plaatsen