Vintage en duurzaam tijdens wintermodeshow Zadkine

Rotterdam,
1 november 2018
 

Tweedejaarsstudenten Business and fashion van Zadkine bewezen dinsdag 30 oktober dat zij veel in hun mars hebben. Met medewerking van Sessibon Show Management organiseerden ze een professionele show, waarbij ze zelf zorgden voor het scouten van modellen, het regelen en stylen van kleding en accessoires en het programma.

De modeshow werd georganiseerd in samenwerking met studenten van Zadkine Beauty and Fashion College, Zadkine Horeca College en het bedrijfsleven.

Musthaves

Samen met winkels en merken uit hartje Rotterdam, zoals Betje Krul, Biek, TOK10, Nektar, Nonsens Clothing en Augusta Wind showden de studenten de ‘musthaves’ voor komende winter. Zij kregen samen met hun medestudenten van de mode-opleidingen een catwalk training van Sessibon, waarna ze het publiek inspireerden met de nieuwste trends, zoals vintage jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. Ze lieten zien hoe de winter te trotseren met faux fur, animal prints, oversized jassen en warme coltruien.

Vintage en duurzaam tijdens wintermodeshow Zadkine

Hergebruik en upcycling

Uiteraard lieten de studenten ook hun eigen ontwerpen zien; het hergebruiken en upcyclen van oude kleding en materialen, rondom het thema ‘duurzaamheid’. Studenten Mode/maatkleding toonden hun vakmanschap en de studenten (Allround) schoonheidsspecialist legden het publiek in de watten met een touch-up make-up en het lakken van nagels. Ook kon het publiek genieten van een ‘relaxing’ stoelmassage. Studenten van Zadkine Horeca College verzorgden gezonde hapjes en drankjes.

Vintage en duurzaam tijdens wintermodeshow Zadkine

Over de opleiding Business and fashion

De opleiding Business and fashion bij Zadkine is een tweetalige mbo-opleiding op niveau 4 in Rotterdam Centrum. Deze opleiding met een sterk internationaal karakter is aantrekkelijk voor studenten met interesse in modehandel en de mode-industrie. Het organiseren van deze fashion show was voor de studenten een prachtige kans om echte praktijkervaring op te doen.

foto: © Rhalda Jansen Fotografie

Een reactie plaatsen