Voor ieder kind een prentenboek

Rotterdam,
20 maart 2017
 

Schoolsucces en een kansrijke toekomst hangen samen met geletterdheid. En dat begint al bij voorlezen. Met de landelijke actie Ik Wil Een Prentenboek! willen de boekhandels het plezier in het voorlezen vergroten en mooie boeken met spannende verhalen delen.

De Gruffalo
Ieder jaar verschijnt een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker voor slechts 2 euro. Zo kan iedereen een prentenboek geven en voorlezen. Dit jaar start de actie voor het eerst, vanaf vrijdag 7 april. Het boek dat dit jaar verschijnt is De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler.

Meedoen
Scholen en kinderopvang organisaties kunnen meedoen met de actie. Boekhandels organiseren voorleesacties en andere activiteiten rond Ik Wil Een PrentenBoek! Iedereen die betrokken is bij het onderwijs aan jonge kinderen wordt uitgenodigd om contact te leggen met de dichtstbijzijnde boekhandel en samen te denken over voorleesacties. Hoe kan je samen zo veel mogelijk voorleesplezier veroorzaken én elk kind aan een prentenboek helpen?

Handig om te weten
Hier vind je welke boekhandel bij jou in de buurt zit.
Kijk voor meer informatie over de actie op de site van Ik wil een prentenboek!  Of neem met vragen contact door te mailen naar: info@geefmijmaareenboek.nl

Een reactie plaatsen