Welke leerling bakt de lekkerste oliebol?

Rotterdam,
6 december 2018
 

Welke leerling van de Horeca Vakschool Rotterdam (HVsR) bakt volgens Richard Visser de beste en lekkerste oliebol? De Rotterdamse ‘maestro oliebollenbakken’ beoordeelt vakkundig de oliebollen van de leerlingen en jureert wie de winnaar van 2018 is. 

De eerste prijs is een fraaie messen-set. Én de kampioen mag een middagje bakken bij Richard Visser.

Thema olbiebol

De leerlingen hebben de afgelopen weken ‘de oliebol’ als thema in hun lesprogramma gehad. Wat hebben ze ervan opgestoken en is dat te proeven in hun oliebollen? De leerlingen gebruiken tijdens de wedstrijd allemaal dezelfde basisproducten, gesponsord door: GbPlange (de mix), Vandemoortele (de olie), Beko (de verpakking) en Everbake (de oliebollenbakmachine).
Op dinsdag 11 december bezorgen alle onderbouwleerlingen een koker met oliebollen bij hun vroegere basisschool.

Horecavakschool houdt wedstrijd oliebollen bakken met Richard Visser

Een goede voorbereiding

De Horeca Vakschool Rotterdam is een vakschool voor Horeca, Bakkerij en Recreatie waar leerlingen worden opgeleid tot kok, gastheer/gastvrouw of (banket)bakker. In augustus 2019 start Horeca Vakschool Rotterdam (HVsR) in samenwerking met Het Lyceum Rotterdam (HLR) de havo-leerlijn Food & Events. Met ongeveer 250 leerlingen is de vakschool een kleine school, waar leerlingen en docenten elkaar goed kennen. Onze school beschikt over een moderne bakkerij, een keuken en een echt restaurant ‘en Garde’. De derdejaars horecaleerlingen bereiden zelf de gerechten en serveren die uit aan de gasten in het restaurant ‘en Garde’. En dan verkoopt de Horeca Vakschool in haar hal ook nog heerlijke broodjes, koekjes en banket.

Een reactie plaatsen