Welzijnsorganisatie wmo Radar ondertekent samenwerkingsovereenkomst Doorlopende Leerlijn

Rotterdam,
4 februari 2019
 

De Nederlandse taal onder de knie krijgen wanneer dat niet je moedertaal is, kan best lastig zijn. Dan is het fijn als je na een basiscursus Nederlands zeker bent van een vervolg. Daarom ondertekenen de Rotterdamse welzijnsorganisatie wmo radar, Albeda College, ROC Zadkine en NL Educatie het samenwerkingsverband ‘Doorlopende Leerlijn’. 

'Deelnemers die bij ons beginnen met de eerste basisvaardigheden van het Nederlands en hierna graag verder willen, kunnen we zo makkelijk doorverwijzen naar NL Educatie, Zadkine of Albeda voor de vervolgcursussen,' vertelt Mahender Autar, programmaleider Taal bij wmo radar. De overeenkomst wordt op vrijdag 15 februari in Pier 80 in Rotterdam-Delfshaven ondertekent in het bijzijn van taaldocenten, Rotterdamse ambtenaren, cursisten en wethouder Judith Bokhove. 

Taal in Rotterdam 

In Delfshaven, Overschie en het Centrum van Rotterdam verzorgt wmo radar taalgroepen voor laaggeletterde migranten die afkomstig zijn uit China, Kaapverdië, Marokko, Polen en Turkije. Deze groepen zijn toegespitst op verschillende achtergronden, waaronder taal en gezondheid, taal en werk en taal en participatie. Als de deelnemers bij wmo radar de basisvaardigheden van de Nederlandse taal geleerd hebben, worden ze doorgestuurd naar Zadkine, NL Educatie of het Albeda College. Hier kunnen ze doorleren en een verdiepingsslag maken, zodat ze de taal nog machtiger worden. 

Doorlopende leerlijn

Wmo radar werkt al langer samen met de drie instellingen, maar vond het nu tijd voor een officiële formalisatie. 'Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt er binnenkort over een nieuw beleidskader Taal nagedacht en een nota opgesteld. We willen hier niet op wachten en vooruitstrevend zijn door zelf de handen officieel ineen te slaan en een doorlopende leerlijn aan te bieden. Zeker ook met het oog op de inburgering die vanaf 2021 voor rekening van de gemeente komt,' vertelt Autar.

Een reactie plaatsen