Wethouder Kasmi onthult conceptueel ontwerp nieuw opleidingsschip STC

Rotterdam,
14 december 2018
 

Na ruim 50 jaar trouwe dienst, waarvan zo’n 18 jaar als opleidingsschip van STC Group, zijn de binnenvaartschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix toe aan vervanging. Rotterdamse wethouder Kasmi onthulde vorige week het conceptuele ontwerp van het nieuw te bouwen opleidingsschip.

Leerlingen, studenten, bemanningsleden en docenten van STC Group waren nauw betrokken bij het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen en de ontwerpfase. Het eerste schip (hotelschip) wordt in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen. Naast dit hotelschip, dat de naam Ab Initio zal krijgen, worden in een latere fase ook een duwboot en een duwbak aan de vloot toegevoegd.

Wethouder Kasmi onthult conceptueel ontwerp nieuw opleidingsschip STC

Programma van eisen

De afgelopen maanden heeft een groep van betrokkenen, geïnspireerd en begeleid door bedrijven, zich gebogen over het conceptuele ontwerp van het hotelschip. Daarbij hebben zij rekening gehouden met eisen rondom duurzaamheid, herkenbaarheid, operationele kosten, toekomstbestendigheid en financiële haalbaarheid. Dit programma van eisen is eerder opgesteld door hbo-studenten van Rotterdam Mainport Institute en bemanningsleden van de huidige schepen.

Unieke ervaring

Astrid Kee, lid CvB STC Group en verantwoordelijk voor het bouwproject: ‘Het is een unieke ervaring voor iedereen en ook heel leerzaam om het ontwerpproces van dichtbij mee te maken. Vanzelfsprekend en met veel plezier hebben we leerlingen, studenten, bemanningsleden en andere collega’s actief betrokken bij het ontwerpproces. We zijn enorm trots op het conceptuele ontwerp dat er nu ligt en kijken uit naar de volgende fase. De samenwerking met het bedrijfsleven gedurende dit proces was niet alleen leerzaam voor iedereen, maar heeft ook geleid tot een spannend, onderscheidend en duurzaam concept.’

 

Een reactie plaatsen