Wethouder Sven de Langen lanceert Rotterdamse Plus

Rotterdam,
31 januari 2019
 

Op maandag 4 februari starten 300 studenten Dienstverlening, uitstroom Helpende Zorg & Welzijn, met hun stage in het kader van de Rotterdamse Plus; een publiek-private samenwerking tussen diverse mbo-scholen, zorginstellingen en de gemeente Rotterdam. Wethouder Sven de Langen verzorgt de aftrap.

De afgelopen jaren is de verpleeghuissector vaak negatief in het nieuws geweest. Hier is veel aandacht voor geweest, onder andere door het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers. Nu de aandacht voor kwaliteit van leven van de bewoners meer centraal staat, neemt ook de werkgelegenheid in de ouderenzorg voor studenten op mbo niveau 2 weer toe.

Studenten Rotterdamse Plus

Rotterdamse Plus-studenten krijgen praktijkgerichte stages op basis van 4 vier kernwaarden uit de praktijk:

  • bejegening
  • samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers
  • zorg
  • omgaan met onbegrepen gedrag.

Hierdoor zijn de studenten flexibeler en beter inzetbaar voor het werken in de ouderenzorg. Ook levert Rotterdamse Plus hiermee een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het personeelstekort in de Rotterdamse verpleeghuiszorg.

Kick-off

Rotterdamse Plus is gestart in september 2018. De eerste 300 Rotterdamse Plus-studenten beginnen op maandag 4 februari met hun stage in de wijkleerbedrijven en Zadkine Centers. De feestelijke kick-off wordt gedaan door wethouder Sven de Langen van Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport.

Over Rotterdamse Plus

De gemeente Rotterdam, mbo-onderwijsinstellingen Zadkine, Albeda en Hoornbeeck én zorginstellingen Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep en Middin werken samen om de opleiding mbo niveau 2 Dienstverlening, uitstroom Helpende Zorg & Welzijn, naadloos aan te laten sluiten op de praktijk van de verpleeghuiszorg. Het initiatief is tot stand gekomen vanuit één van de thema’s in het Zorgpact Rotterdam.

Een reactie plaatsen