Wolkbreuken brengen brugklassers niet van de wijs

Rotterdam,
14 juni 2019
 

Op woensdag 12 juni streden in de stromende regen ruim 400 brugklassers van LMC-scholen tegen elkaar om de LMC scholen CUP: de ‘beker met de grote oren’.

Al vroeg in de ochtend meldden zich de eerste teams bij het Sparta Stadion. Na drieën werkten de weergoden mee: tijdens de prijsuitreiking in Het Kasteel liet een zonnetje de winnende teams extra stralen met ‘Sparta Piet’ in hun midden.

LMC voetbaltoernooi bij Sparta

Spartaanse omstandigheden

Voor elke categorie was er een prijs: meisjes, jongens/gemengd, een sportiviteitsbeker en de wisselbeker. Het meisjesteam van Montfort College en het jongensteam van Lyceum Kralingen mochten dit jaar het LMC-kampioenschap op hun naam schrijven. De meisjesteams van Montessori Mavo Rotterdam en Horeca Vakschool Rotterdam wonnen resp. de tweede en derde prijs. De teams van Young Business School Rotterdam en Rotterdam Designcollege-ISK mochten wij feliciteren met resectievelijk de tweede en derde prijs in de categorie jongens/gemengd. Het feit dat het meisjesteam van Zuiderpark College ondanks de ‘Spartaanse omstandigheden’ de andere teams van hun school langs de lijn bleef aanmoedigen, leverde hen een prachtige sportiviteitsprijs op.

Doorweekt

In doorweekte tenues lieten de praktijkonderwijs-, vmbo-, mavo-, havo- en vwo-leerlingen zien dat zij wel tegen een drupje kunnen. Tussen de opwarm-momenten door hadden zij zichtbaar plezier in de sportieve strijd in het sfeervolle stadion. Halverwege de middag koos een aantal teams die waren uitgeschakeld er uiteindelijk terecht voor om thuis te gaan opwarmen. De deelnemende LMC-scholen bedanken alle leerlingen voor hun enthousiasme en inzet.

LMC voetbaltoernooi bij Sparta

Traditie

Met dit voetbaltoernooi zet LMC Voortgezet Onderwijs een jaarlijkse traditie voort. Het toernooi wordt georganiseerd om leerlingen op een sportieve manier met elkaar een onvergetelijke dag te laten beleven, waarbij teamgeest en plezier de boventoon vieren. LMC Voortgezet Onderwijs bedankt Sparta Rotterdam voor de succesvolle samenwerking.

LMC voetbaltoernooi bij Sparta

Een reactie plaatsen