Zadkine biedt uniek lesprogramma om uitval onder gezondheidszorgstudenten te voorkomen

Rotterdam,
9 september 2019
 

Dit schooljaar start Zadkine een uniek lesprogramma over zelfinzicht, respect en motivatie om uitval onder gezondheidszorgstudenten te voorkomen.  Hiervoor is Zadkine de samenwerking aangegaan met motivatiespreker, Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo.

Stress als gevolg van een thuisproblematiek, hoge prestatiedruk, depressiviteit, eenzaamheid en faalangst: het lijkt steeds vaker voor te komen onder jongeren. De complexiteit van deze problematiek waarmee jongeren vaak aan een opleiding beginnen, leidt tot verminderde prestaties, schooluitval en een onderlinge dynamiek in de klas die het gevoel van veiligheid en geborgenheid niet bevordert.

Intensief begeleidingstrajcet

Zadkine heeft daarom voor drie groepen eerstejaarsstudenten maatschappelijke zorg een intensief begeleidingstraject ontwikkeld met als doel een veilig (leer)klimaat te creëren en verbetering van de groepscohesie. Dit zal niet alleen bijdragen aan het studiesucces van de student, maar ook aan een betere toekomst in de zorg. Iedere goedgevormde en opgeleide toekomstige medewerker in de zorg is hard nodig.

No excuses, no limits

Deze onderwijspilot wordt het hele jaar ondersteund door Redouan Ait Chitt  met zijn programma No excuses, no limits en moet studenten bewuster maken dat het inzetten van de eigen kwetsbaarheid en focus op je eigen doelen positief bijdraagt aan het studiesucces. Het streven is om het nieuwe programma breder binnen Zadkine in te zetten en te introduceren op andere mbo-scholen.

Redouan Ait Chitt

Redouan Ait Chitt is een professioneel breakdancer en motivational speaker. Hij reist de hele wereld over om shows en workshops te geven en neemt deel aan (inter)nationale danswedstrijden. Ondanks zijn eigen fysieke beperkingen weerhouden hem niet om zijn dromen na te jagen. Met zijn verhaal No excuses, no limits hoopt hij jongeren te inspireren in hun persoonlijke ontwikkeling en doelen.

Een reactie plaatsen