Zadkine eerste regionale opleider in drones

Rotterdam,
5 november 2019
 

De Zadkine Veiligheidsacademie geeft als eerste middelbare beroepsopleider in de regio het vak ‘drones’. Hiermee sluit de opleider naadloos aan bij de ontwikkelingen in het werkveld. De vraag naar drone-specialisten groeit, omdat o.a. Defensie steeds meer drones inzet voor diverse toepassingen.

Dit schooljaar is de Zadkine Veiligheidsacademie gestart met aanbieden van de lessen. Het gaat hier om een zogenaamd keuzedeel waarmee een student zich specialiseert in alle toepassingen rondom een drone. Het keuzedeel is beschikbaar binnen de verschillende VeVa opleidingen, die in overeenstemming met Defensie worden aangeboden.

Uitdagend

In de lessen komt theorie aan bod, zoals kennis van de wet- en regelgeving van de luchtverkeersorganisaties op Nationaal en Europees niveau en het naleven van de AVG. Maar ook de praktijklessen maken het keuzedeel erg uitdagend; het opbouwen, onderhouden en besturen van een drone wordt uitgebreid geoefend.

Aantrekkelijke toevoeging

De Zadkine Veiligheidsacademie leidt op voor een toekomst in de Veiligheidsbranche. Mochten de studenten na hun VeVa opleiding niet aan de slag gaan bij Defensie, dan is het keuzedeel voor andere toekomstige werkgevers een aantrekkelijke toevoeging, want ook in andere sectoren worden steeds vaker drones ingezet.

Een reactie plaatsen