Zadkine Startcollege leert studenten mobiel solliciteren

Rotterdam,
8 oktober 2019
 

Vanaf vandaag leren studenten van Zadkine Startcollege tijdens de les burgerschap zichzelf te presenteren aan een werkgever via hun smartphone om aan een stageplek te komen. Dit doen zij door het beantwoorden van een aantal vragen en het opnemen van een videoboodschap van maximaal 90 seconden via de app Hiretime.

Zadkine Startcollege vernieuwt hiermee als eerste mbo aanbieder de huidige verouderde wijze van sollicitatievaardigheden binnen het onderwijs en speelt daardoor beter in op de behoeften van werkgevers. 

Modern solliciteren

Zadkine Startcollege bereidt haar studenten voor op de ontwikkeling dat steeds meer bedrijven de optie bieden om te solliciteren via video. De studenten worden nu op een moderne wijze ondersteund bij het achterlaten van een goede eerste indruk bij een werkgever om een stageplek te vinden.

Hiretime

Samen met werkgevers, docenten en studenten zijn de wensen en behoeften in kaart gebracht en verwerkt in de app en dashboard van Hiretime. Via het dashboard maken docenten vacatures aan of kunnen deze worden geïmporteerd.

Een indruk in 90 seconden

Via een code per opleiding krijgt een student via de app toegang tot deze vacatures. Vervolgens worden er alleen relevante vragen gesteld met betrekking tot de vacature, waardoor er een compact CV ontstaat. Daarna neemt de student een videoboodschap op van maximaal 90 seconden. De docent bekijkt het CV en de videoboodschap en geeft eventuele tips aan de student. De student deelt vervolgens zijn profiel met een werkgever.

Enthousiast

Alle drie de partijen – docenten, studenten en bedrijven - zijn enthousiast. Het bespaart de deelnemende bedrijven nl. ook veel tijd, omdat zij nu een korte videoboodschap zien in plaats van het doornemen van sollicitatiebrieven en CV’s.
Op basis van de resultaten wordt gekeken hoe Hiretime binnen geheel Zadkine wordt uitgerold, omdat de app aansluit bij de innovatieslag die Zadkine doorvoert.

Een reactie plaatsen